Några Vinterbilder från Sverige

Speciellt för Marie som befinner sig i Grekland där det på Julaftons kväll i Niotiden var 19 grader Varmt!
Marie ringde till oss i Valbo på Kvällen önskade God Jul och berättade detta. 
Hos oss var det kallt som f...n har förträngt siffran.
Trots att vintern är fascinerande och vacker  -så är det väl ett j...a paltande med kläder, stövlar ,Insnöade hästtäcken som skall upp på tork, av och på. Snöskotting kall bil  klockan ringer 5.30 Kolsvart då tror man att det måste skett ett missförstånd. Det är ju mitt i natta!

-Nej jag tycker att vi skulle göra som Stenåldersfolket gjorde. Arbetade efter ljuset och väderleksförhållandena.
Arbetet startar i niotiden och slutar vid halv tre nu i December. Hur skulle dagens Sverige funka då? Det kan man ju fundera över.....
Hur som helst efter en mysig Julaftonskväll hemma hos Mor och Far så drog jag mig hemåt i 23-tiden. Fryssen och påpälsad med termobyxorna tjockasta jackan vantarna och storsjalen runt huvet en  "Förningspåse" under ena armen och klapparna i den andra (Såg nog ut som Kommandoran)

När jag kommer farande in på Bruket. -Vad skådar då mitt Norra Öga?  -Jo det flammar nere vid ån på baksidan. Grannarna sitter och badar i badtunnan. -DÅRAR!! tänkte jag men måste erkänna att det såg rätt mysigt ut ändå.Frös för mycket för att gå ut och fota dom.
 
Marie känner du igen tallen utanför ditt köksfönster.




Och Talgoxen






Hur som helst så ser jag mycket fram emot att det nästan är klart och bestämt att brorsan och jag åker ner till Grekland i slutet på April och gör sällskap med Marie att köra Bilen hem till Sverige. -Det skall bli hur KUL som helst Vilket äventyr!!    Mot våren i sakta mak   Frdens Liljor och God fortsättning  Önskar Annika

En helg med friluftsliv och Stugmys...

Kompis Gunnel kom till Mackmyra och provred Mirre på en tur i Storskogen. Själv flåsade jag efter på sparken. Gammelgubben skötte sig fint och förhoppningsvis kommer hon tillbaka och rider många gånger igen...

 

När vi kom till Lövåsen på Adventsbesök hos Farbror Kalle och Faster Laila så kom Kusin Johannes, Sofia och lilla Jesper just tillbaka från en skoterutflykt. Visst är Jesper Cool!  -Glasögonen, hörselskyddet och nappen passar så bra ihop tycker jag.  .. 
 

Och Wille-Walle han gilllar oxå vintervädret han har "värre" päls än en Kamtjacka björn!



I lövåsen infann sig Julstämningen...
  


      

Tussis bedjande blick. 
  -kanske oxå jag skulle kunna få smaka en liten hembakt konfektyr....
       
Det här fina hjärtat tillverkat av Faster Laila utav Shakespeares samlade verk på Tyska. Det fick jag och det skall pryda timmerväggen hemma i "finrummet".


En Fridens helg till Alla
!Annika

-Nej men tjenare!

Några tappra själar har varit in på min sida trots att jag inte skrivit nåt på En vecka..
-Tack för det!

Snart är det Jul igen.
   

Och strax därefter kommer Påska...
-Ohhh ack så underbart. Tänka sig att om några månader då kommer knoppar att visa sig i björkriset snön börjar smälta ner från växthustaket och lökarna tittar nyfiket upp ur myllan. Det kan bli så varmt inne i växthuset att det går bra att sitta där och läppja på en kopp kaffe tillsammans med Krokusarna och för en stund känna sig lite som Tascha Tudor. -Härliga tider!

Detta fotot är taget i Mars i år



Inte för att jag ogillar Vintern men eftersom vi är ett längtans folk så...
-MOT VÅREN!!    Annika

Jul "Tjej" middag hos Anette...

Med alla ljus och mysiga inredning ute och inne kände vi oss varmt välkomna till Anette!




Jag vet inte exakt vilket år det var vi ändrade namnet från Dam middag till Tjej middag. Men lite bakframt är det allt.
Då vi var sjutton och startade våra årliga julträff då var det väldigt viktigt att det hette damträff. Men nu 30 år (hjääääälp!) senare så är det tjejmiddag som är benämningen...
I år hade några tjejjer fallit bort (nej inte avlidit) Den dagen kommer ju oxå. Hoppas vi fortfarande är vänner då om 50 år. -Nog blir vi hundra!
Ska sanningen fram så har några år oxå fallit bort (alltså som vi haft en julträff) Det är ju lite stressigt för familjemödrar mm mm  så här före Jul. Men i år tog Anette tag i träffen (igen) och det är dax för oss andra att skärpa oss...

   
Om man jämför med många tidigare år så kan man inte tro att det är samma personer.
Middag,glögg, kaffe, bakellse, pepparkaka, måttligt med vin!!  
Vi tittade lite på "så mkt bättre" mindes gamla Plura-tider och personer där runtomkring.
Di leva var ju oxå med som varit klasskamrat med några av damerna på Brynäs.

Tittar på en gammal bild där Viran står på huvet i soffan,Helene med en kvarting i handen. 
 -ja ungefär den nivån var det då. Full rulle på alla plan sen taxi ner till Viktoria med förfalskade leg. Klättrade upp på Julbocken så att hornen hamnade på sned,blev hemskickad av vakterna i Taxi samt diverse andra oskyldiga och "skyldiga" förehavanden. KUL HADE VI I ALLA FALL!!
Det hade vi även denna kväll men lite mera städat...
Nästa gång har stafettpinnen lämnats till Mona.

Fridens Liljor Annika


Skön Advent till alla Vänner och ni eventuella andra som läser det här!


RSS 2.0