Vi går mot Tulipanatider

Utanför Amsterdam i Ewas familjs grannskap däääär finns det Tulipaner och andra fina blommor....!
(I April förra året var detta) 


Bara titta och Njut av både Ewa, Majja och Alla fina Blommorna! 




Detta överdåd av Tulpaner kunde jag själv skryta med i min lilla täppa.
Snöade över gjorde dom dessutom I Maj!
 - Hmm vad bor vi i för land egentligen? 


Några björkrishjärtan skall jag försöka hinna göra till nästa lördag och ta ner till damernas.
-Det är väl inte för tidigt för vårpynt på dörren?
Konstigt nog så köper trevliga människor dem av mig. De är lätta att göra det svåra är att hitta riset 
bland all snön i år.. 
 

Fridens Liljor Annika

- Hej Du som tittar va kul!!

Va ska jag skriva nu då?

 Jo vi har varit nere på damernas och städat piffat möblerat om och flyttat runt runt runt . Det är som att dansa runt "Hjulgranen" när vi håller på sex timmar var vi där i dag. Det blir himla bra!!!. Karins snälla Syrra och Gubbe och Sonen har oxå hjälp till. Ni vet, när Karin får för sig nåt då är det inte små Förändringar som skall göras! Hon har nog varit  flyttkarl i sitt förra liv? 
 och hur man än bär sig åt och vad man än gör så har man lite Ågren för jag har städning skit som skall bort att ta itu med i stallet  som hänger efter sedan långt före jul!!.....
Dirty dirty mee. 
Men jag är så glad att LINA min kära medryttare och stallhjälpreda har kommit tillbaka efter lång virustid veckorna kändes oändliga även för mig och Mirre och sedan när hon äntligen tillfrisknade då hade hom mage att fara iväg till Norrland över Jul och Nyaår...
Men nu är hon tillbaka på stallplan igen. Välkommen Lina!

Nu när vi har vi DANSAT ut Julen på damernas och min hjärna börjar tänka ut vad jag skall hitta på att göra till vårsäsongen. Det skall börjas i tid. Blir så sugan att binda nåt av björkris kanske ett fågelbo eller rishjärtan.
Men hur f..n skall jag komma åt riset? En hängbjörk ska det va så det är mjukt och fint och långa kvistar. Dom är gamla och höga dom som jag vet så jag önskar att jag vore en stor fågel...
Förre året hade Klingbergs tagit ner två stycken stora hängbjörkar i parken (synd i och för sig men dom var nog för gamla) så då gick det lätt att pulsa ut och bara ta för sig. Hoppas dom skall fälla en i år oxå!
 

Snart går vi mot vår med små Sippor och Vivor och allt annat ljuveligt som finns på denna Jord
Det tycker Pippi oxå och jag hoppas innerligt att hon får vara med om en vår till i sitt långa kattliv.
Hon är 18 år i år.
           
Fridens Liljor Annika

-God Fortsättning då!

Jag glömde ge ett nyårslöfte. Hade alldeles för mkt undér västen för att komma ihåg nåt sådant. Vi "hissade" upp Tailändska Lyktor. Dom var ju stora som Elefanttrosor ungefår så jag undrar hur glada dom blir som fått en sådan neddimpt på sin gård kanske på skorstenen i päronträdet eller vart den nu kan hamna. Kanske hittar man en ute i en grantopp då man är ute och plockar bär i sommar. Det är nog rätt många Svenskar som skickar upp sådana i dessa tider.Det finns röda till Jul oxå har jag hört..

Här är en som vi skickade upp..


Och våra imponerade miner



Långt for den iväg mot staden undra vart den damp ner? (den lite mera orange pricken)

Dom är ju snälla mot djuren i alla fall skrämmer varken vilda eller tama djur för både hunden och katten var med när vi skickade upp dom.
Fridens Liljor Annika

RSS 2.0